strand

Wie is de nieuwe Neptunus

Samen met MyBeach, onderdeel van Stichting De Noordzee introduceren we dit jaar een compleet nieuw, educatief en duurzaam programma. Het is een dagvullend programma inclusief lunch. Welke onderdelen zitten er allemaal in?

    • Presentatie over MyBeach
    • Beach Cleanup
    • Wie is Neptunus

 

Wie of wat is MyBeach

MyBeach is een onderdeel van Stichting De Noordzee en heeft als belangrijkste doel Schone stranden en een gezonde zee. Hier kunnen wij ons helemaal in vinden en vandaar dat we de handen inéén hebben geslagen voor dit bijzondere programma. Waarom is dit nodig?

  • Gemiddeld 450 afval items per 100 meter strand
  • 1,5 miljoen afval items over gehele Nederlandse kust
  • 1 miljoen zeedieren sterven jaarlijks als gevolg van afval
  • 5 ontdekte ’plastic soepen’ in de oceanen: drijvende plastic vuilnisbergen ter grootte van een continent

Het eerste deel van het programma gaat hier verder op in en ook wat de gevolgen voor ons zijn en hoe we zelf kunnen bijdragen.

Beach Cleanup

Als bedrijf kan je met dit programma werkelijk een verschil maken. We gaan het strand op en verzamelen al het afval en vuil dat er ligt. Dit houden we bij en de data worden doorgegeven voor wetenschappelijk onderzoek. Een leuke en nuttige strandwandeling dus! Het is altijd verrassend om te zien wat er allemaal ligt en waar het vandaan komt. Vaak komt zelfs lang niet alles wat we vinden uit Nederland!

Wie is Neptunus

Na de lunch gaan we verder met een interactief spel. De groep wordt in teams verdeeld om met een GPS toestel op pad te gaan. Op verschillende punten krijg je via SMS vragen en opdrachten door. Het doel van het spel is om de nieuwe Neptunus te vinden. Wie van jullie wordt uiteindelijk tot nieuwe Neptunus gekroond?

Van iedere deelnemer wordt direct €2,50 besteedt aan de oprichting van nieuwe MyBeaches. Je werkt dus dubbel mee aan een schone zee en een schoon strand!

Programma

Onderstaand een voorbeeld van hoe de dag eruit kan zien.

10:00 Ontvangst met koffie
10:15 Start programma MyBeach
11:30 Beach Cleanup
12:30 Lunch (bij programma inbegrepen)
13:30 Start Neptunus
16:30 Prijsuitreiking en Einde programma

Offerte aanvraag

 

Prijs pp v.a. 20p:
Tijdsduur:
Minimum aantal:

€ 79,50 Incl BTW
7 uur
20 personen